Начало Регионални новини Община Асеновград кандидатства по три социални проекта

Подай сигнал за нередност

Банер
Поискай оставка!
Община Асеновград кандидатства по три социални проекта Печат Е-мейл
Новини от Асеновград
Написано от Asenovgrad.info   
Петък, 26 Юли 2013 15:58

Най-големият от трите е проектът „Учи и спечели”. Той е на стойност 23 000 лв. Общината кандидатства към Центъра за образователна интеграция на деца от етнически малцинства към Министерството на образованието и науката. Проектът е насочен към родители, които не желаят децата им да продължат образованието си, както и към деца, които са допуснали голям брой безпричинни отсъствия. Целевата група включва родители и деца от ромски произход. Ако проектът бъде одобрен, то той ще стартира през есента.

Вторият проект е с интересното наименование „Графити стрийт батъл” и е насочен към деца и младежи в риск, извършили противообществени прояви. Той ще представлява състезание с графити и целта му ще бъде да спомогне за интеграция на деца в риск и ще се проведе на няколко етапа. За осъществяването на проекта Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ще кандидатства за сумата от 4 500 лв. към фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.

Младежи без граници: добри практики в управлението на младежки центрове и работа с младежи в риск” към фондация „С.Е.Г.А.” е третият проект, по който общината, в партньорство със Сдружение „Устремени”-гр. Асеновград, проявява интерес за участие. Той цели подкрепа за социална интеграция на младежи в риск и ще проучва добри практики от град Тоскана, Италия.

 

Пресцентър

Община Асеновград

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

noimage
Недвижими имоти в България
( / Услуги)
Петък, 20 Октомври 2017
noimage
Български адвокатска фирма
( / Услуги)
Петък, 20 Октомври 2017
noimage
Български адвокати
( / Услуги)
Петък, 20 Октомври 2017

Твоят зъболекар

Банер